Mūsų klubas, medžioklė, trofėjai ir laisvalaikis.



,

Esi čia: Pradžia > Medžiotojų Vaišės > Antrieji Patiekalai. Stirniena.

ŽVĖRIENOS IR PAUKŠTIENOS PATIEKALŲ RECEPTAI


ANTRIEJI PATIEKALAI IŠ STIRNIENOS

Troškinta stirniena su paprika

Ingredientai: 1,5 kg stirnienos, 150 g riebalų, stiklinė aštraus pomidorų padažo, 3 svogūnai, 2 šaukštai paprikos, 3 pomidorai, 2 ankštiniai pipirai, druskos.

Svogūnus supjaustyti ir pakepinti riebaluose, suberti papriką, kubeliais supjaustytą mėsą, supilti pomidorų padažą, pasūdyti ir troškinti įpylus vandens. Baigiant sudėti pjaustytus pomidorus, juostelėmis pjaustytus ankštinius pipirus ir troškinti, kol suminkštės.


Stirnienos vyniotiniai

Ingredientai: Stirniena be kaulų: 800 gramų, Kiaulienos lašiniai: 200 gramų, Kiaulės kumpis rūkytas: 200 gramų, Marinuoti agurkai: 2 vienetai, Pomidorų padažas: 2 šaukštai, Kvietiniai miltai: 1.5 šaukšto, Grietinė: 1 stiklinė, Taukai (kiaulių): truputį, Juodieji pipirai: truputį, Kadagio uogos: truputį, Druska: truputį.

Mėsa supjaustoma į 8 gabalus. Kiekvienas jų pamušamas kūjeliu, apibarstomas prieskoniais, apšlakstomas pomidorų padažu, toliau dedama supjaustytų lašiniukų bei kumpio, į vidurį sudedami smulkiai supjaustyti agurkai. Mėsos muštiniai su įdaru suvyniojami, aprišami siūlais, pavoliojami miltuose, pakepinami riebaluose, pašlakstomi vandeniu ir troškinami ant mažos ugnies uždengtame puode. Baigiant troškinti pilama grietinė, išmaišyta su likusiais miltais, pagardinama. Tiekiama su virtomis bulvėmis ar makaronais, troškintais burokėliais.


Stirnienos plovas

Ingredientai: 0,5 kg stirnienos, 100 g sviesto arba aliejaus, 1 svogūnas, 2 morkos, 1 stiklinė ryžių, 3 stiklinės sultinio, 5 šaukštai pomidorų tyrės, pipirų, druskos.

Mėsą supjaustyti kubeliais, morkas stambiai sutarkuoti, svogūnus supjaustyti ir viską pakepinti, supilti pomidorų tyrę. Į sultinį suberti ryžius, pakepintą mėsą su daržovėmis, prieskonius ir troškinti. Plovą papuošti petražolių, ar kitų žalumynų lapeliais.


Stirnienos kepsneliai du dziovintais baravykais

Ingredientai: 1 kg marinuotos stirnienos (kumpio arba nugarinės), 10 džiovintų baravykų kepurėlių, 3 svogūnai, 2 saldžiosios paprikos, 5 skiltelės česnako, druskos, aliejaus.

Džiovintus baravykus nuplauti, nakčiai užmerkti, iš ryto išvirti tame pačiame vandenyje, kuriame mirko.
Su prieskoniais marinuotą stirnieną supjaustyti riekelėmis, išmušti, sudėti į kepimo skardą, įpilti aliejaus, grybų nuoviro, uždėti griežinėliais pjaustytus svogūnus, juostelėmis pjaustytas paprikas, ant jų – nepjaustytas baravykų kepurėles, pabarstyti kapotu česnaku. Kepti orkaitėje, retkarčiais palaistant kepimo sultimis.


Stirnienos pjausnys su citrina

Ingredientai: 6 griežinėliai stirnienos (geriausia kumpio), 2 šaukštai miltų, 2 kiaušiniai, 2 šaukštai pieno, 120 g maltų džiūvėsėlių, 150 g aliejaus, 6 riekės lašinių, 6 griežinėliai citrinos, kapoto česnako, pipirų, druskos, žiupsnelis maltos kalendros.

Mėsos griežinėlius truputį pamušti, pasūdyti, pabarstyti pipirais, kapotu česnaku, malta kalendra ir pavolioti miltų, pieno, kiaušinių bei džiūvėsėlių plakinyje. Vartant kepti riebaluose.
Ant kiekvieno mėsos griežinėlio uždėti po keptą lašinių ir citrinos griežinėlį. Rekomenduojama patiekti su karštomis bulvėmis.


Esi čia: Pradžia > Medžiotojų Vaišės > Antrieji Patiekalai. Stirniena.


Klubo vadovas

RENATAS TAMOŠIŪNAS

Klubo nariai:

http://www.medziotojuklubasbugeniai.lt

/ Pradžia / Foto Galerija / Rekvizitai / Kontaktai / 2% Parama / Adsense Privatumo Politika /

Svetaines kūrejai: Gerimantas Petrauskas ir Arturas Smalenskas. Copyright©2012

Rekomenduojama rezoliucija: ne mažiau kaip 1024x768 px.