Mūsų klubas, medžioklė, trofėjai ir laisvalaikis.



,

Esi čia: Pradžia > Medžiotojų Vaišės > Sriubos

ŽVĖRIENOS IR PAUKŠTIENOS PATIEKALŲ RECEPTAI


SRIUBOS

Žvėrienos sriuba po sluoksniuotos tešlos gaubtu

Ingredientai: 10 g džiovinai baravykų, 350 g žvėrienos be kaulų (stirnienos, briedienos ar šernienos), 125 g rūkytų lažininkų, 1 mažas poras, 1 morka, 1 petražolės šaknis su lapais, 1 gabalėlis saliero šaknies (40-50 g), 1 šaukštas pomidorų tyrės, 1/4 1 sauso raudonojo vyno, 3/4 1 žvėrienos sultinio, 1 lauro lapelis, 2 čiobrelių šakeiė, 3 kadagių uogos, druskos, šviežiai maltų juodųjų pipirų, kvapiųjų pipirų, 1 šaukštas miltų, 1 šaukštas sviesto, maderos, 4 šaldytos sluoksniuotos tešlos gabalėliai, 1 kiaušinis.

Grybus nuplaukite ir 1/2-1 valandą pamirkykite 1/4 litro šilto vandens. Žvėrieną ir lašiniukus supjaustykite kubeliais. Daržoves nuplaukite, nuvalykite ir smulkiai supjaustykite. Lašiniukus pakepinkite puode ir išimkite. Likusiuose riebaluose pakepinkite žvėrieną. Sudėkite daržoves, pomidorų tyrę, išmirkytus grybus su visu vandeniu, kuriame jie mirko, supilkite vyną. Įmeskite laurų lapelį, čiobrelių Šakelę ir kadagių uogas. Įberkite druskos, pipirų. Uždengę virkite 50 minučių. Laurų lapelį, čiobrelius ir kadagių uogas išimkite. Miltus sumaišykite su sviestu, sudėkite į sriubą, pamaišykite ir dar kartą užvirinkite. Vėl pagardinkite druska, pipirais ir madera.
Sriubą išpilstykite į keturis karščiui atsparius dubenėlius. Iš sluoksniuotos tešlos iškočiokite 3 mm storio lakštą ir išpjaukite 4 dubenėlių skersmens dydžio apskritimus. Atskirkite kiaušinio trynį nuo baltymo. Dubenėlių kraštus patepkite baltymu, uždėkite tešlą ir prispauskite kraštus.
Likusios tešlos gabaliukais dailiai papuoškite gaubtus. Palaikykite 15 minučių. Po to aptepkite kiaušinio tryniu ir 16-20 minučių kepkite iki 200-210 °C įkaitintoje orkaitėje.


Paukštienos (fazano) sriuba

Ingredientai: 1 fazanas, nupeštas, išdarinėtas ir surištas, 125 ml grietinėlės, 550 g lęšių, 1,7 l vandens, 1 svogūnas, 1 poras ( tik baltoji dalis), 1 čiobrelio šakelė, 1 lauro lapas, druskos ir pipirų, 1 fazanas, nupeštas, išdarinėtas ir surištas

Nuplaukite lęšius ir sudėkite į puodą su vandeniu, supjaustytu svogūnu, poru, čiobreliais ir lauro lapu. Pasūdykite ir virkite apie 1 valandą, kol lęšiai taps itin minkšti. Tuomet juos išimkite, o virimo skysčio neišpilkite.

Druska ir pipirais įtrinkite fazaną, apipilkite ištirpintu sviestu ir kepkite 180 laipsnių temperatūroje 30 minučių, kol šiek tiek apkeps.

Atskirkite mėsą nuo kaulų, krūtinės mėsą atidėkite, o likusią sutrinkite ir sudėję kartu su lęšiais trinkite toliau, kol sriuba taps vientisai tiršta, pertrinkite per sietelį ir sumaišykite su lęšių nuoviru.

Pakaitinkite, supilkite grietinėlę ir patiekite sudėję ant viršaus fazano krūtinėlę, pabarstykite žalumynais.


Miško grybų sriuba su triušiena

Ingredientai: 2 šlaunelės triušienos, 200 g grybų, 300 g cukinijų, 5 bulvės, 2 svogūnai, 1 geltona paprika, 1 šakėlė žalios petražolės, 1 šakėlė žalio baziliko, ,50 g grietinės, 50 g sviesto, 1 žiupsnelis lauro lapelių, 1 žiupsnelis juodųjų pipirų, 1 šaukštas druskos, Santa maria "Miško mišinys" - pagal skonį.

Išmirkytą triušieną išvirti su druska, pipirais ir lapeliais. Pakepinti ant sviesto su svogūnais, prieskoniais Maria "Miško mišiniu" ir druska, jei reikia. Cukiniją kartu su paprika, žalumynais, taip apkepti svieste. Suversti mėsą ir dar patroškinti. Viską, taip pat ir grybus, suversti į verdantį (3 l.) vandenį. Sudėti stambia tarka tarkuotas bulves. Virti apie 15 min. Galima dar pridėti, tų pačių prieskonių. Sriubą, jau lėkštėje, pagardinti "Džiugu".


Medžiotojų sriba "Šurpa"

Ingredientai: 800g. mėsos. 3 morkos. 1 svogūnas. 1 galvutė česnako. 8 bulvės. 100g. sviesto. 4 šaukštai pomidorų padažo. 4 šaukštai grietinės. 2 lauro lapai. 4 pipirai.

Stirnos šonkauliukus išvirti atskirai,nuplauti,susmulkinti,sudėti į puodą,užpilti vandeniu ,suberti smulkiai supjaustytus svogūnus ir česnakus ir pavirti 15min,Sudėti supjaustytas morkas,sviestą,bulves ir virti,kol išvirs daržovės.Sudėti grietinę,pomidorų padažą,prieskonius ir dar pavirti 5min. Skanu ir sotu,antro patiekalo pietums tikrai nereikės.Skanaus.


Ingredientai: karvelis, 300 g jautienos arba veršienos kaulų, 100 g. prieskoninių daržovių, kiaušinio trynys, 20 g sviesto, druskos.

Nuplautus kaulus ir paruoštą karvelį dėti į puodą, užpilti šaltu vandeniu ir 1—2 val. ant silpnos ugnies virti. Išvirusį sultinį iškošti. Nuplautas ir susmulkintas prieskonines daržoves pakepinti svieste, sudėti į perkoštą sultinį ir pavirti. Prieš paduodant įmaišyti kiaušinio trynį, išplaktą piene arba sultinyje. Karvelio mėsą supjaustyti gabaliukais arba sumalti ir vėl sudėti į paruoštą sriubą. Prie sriubos rekomenduojama paduoti baltos, svieste pakepintos duonos. Be duonos sriuba paduodama sultinio puodeliuose.


Esi čia: Pradžia > Medžiotojų Vaišės > Sriubos


Klubo vadovas

RENATAS TAMOŠIŪNAS

Klubo nariai:


http://www.medziotojuklubasbugeniai.lt

/ Pradžia / Foto Galerija / Rekvizitai / Kontaktai / 2% Parama / Adsense Privatumo Politika /

Svetaines kūrejai: Gerimantas Petrauskas ir Arturas Smalenskas. Copyright©2012

Rekomenduojama rezoliucija: ne mažiau kaip 1024x768 px.