Mūsų klubas, medžioklė, trofėjai ir laisvalaikis.



,

Esi čia: Pradžia > Medžiotojų Vaišės > Antrieji Patiekalai. Šerniena.

ŽVĖRIENOS IR PAUKŠTIENOS PATIEKALŲ RECEPTAI


ANTRIEJI PATIEKALAI IŠ ŠERNIENOS

Šėrnienos guliašas

Ingredientai: 1 kg šernienos, 2 svogūnai, pusė stiklinės pomidorų tyrės, pusė stiklinės jogurto arba grietinės, druskos, pipirų, miltų, riebalų, lauro lapų.

Mentės, kaklo arba kitokią mėsą supjaustyti kubeliais, pasūdyti, pabarstyti pipirais, įdėti į indą su riebaluose pakepintais svogūnais ir patroškinti. Po to supilti pomidorų tyrę ir ištroškinti. Prieš pabaigą įdėti lauro lapų, įpilti truputį vandens, pasūdyti, supilti grietinę (arba jogurtą), pabarstyti trupučiu miltų. Rekomenduojama patiekti karštą su priedais: virtomis pasūdytomis bulvėmis, rausvaisiais ar raudonaisiais kopūstais, agurkų, žaliosiomis salotomis.


Šernienos bifšteksas

Ingredientai: 800 g šernienos, karčiosios paprikos, juodųjų pipirų, 3 kadagio uogos, 100 g sviesto, 2 svogūnai, pusė stiklinės mėsos sultinio, pusė stiklinės grietinės, 20 g fermentinio sutarkuoto sūrio, 50 g Maderos vyno, druskos.

Iš nugarinės arba kumpio išpjaunami keturi 3 cm storio gabalai, lengvai pamušami, įtrinami druska, trupučiu paprikos, sumaltomis kadagio uogomis ir iš abiejų pusių apkepinami įkaitintame svieste. Tada svieste pakepinami supjaustyti svogūnai ir sluoksniais su mėsa sudedami į troškintuvą. Visa tai užpilama sultinio, grietinės, sūrio mišiniu ir 15-20 min troškinama uždengtame inde. Baigiant supilamas vynas. Rekomenduojama patiekti su paruoštu padažu, mažomis svieste pakepintomis bulvėmis.


Šernienos kepsnys lenkiškai

Ingredientai: Šerniena riebi: 1 kilogramas, Kiaulienos lašiniai: 50 gramų, Mairūnas: truputį, Taukai (kiaulių): 35 gramai, Pomidorų padažas: 20 gramų, Raudonas vynas: 1 stiklinė, Juodieji pipirai malti: pagal skonį, Žalumynai (įvairūs): truputį, Svogūnai: 2 vienetai, Lauro lapeliai: 2 vienetai, Juodieji pipirai: 4 vienetai, Actas: 0.5 stiklinės, Vanduo: 2 stiklinės, Druska: pagal skonį

Pasūdytas vanduo pavirinamas su stambiai supjaustytais svogūnais, prieskoniniais žalumynais, lauro lapeliu, pipirų grūdeliais ir actu. Išviręs marinatas nukeliamas nuo ugnies ir atšaldomas. Nuo troškinimui skirto šernienos gabalo nulupama oda, nuimamos plėvės ir riebalų perteklius. Mėsa užpilama marinatu ir jame 2 dienas palaikoma, kartkartėmis apvartant, kad iš visų pusių gerai išsimarinuotų. Po to mėsa iš marinato ištraukiama, prismaigstoma mairūnu apibarstytų lašiniukų juostelių ir keptuvėje smarkiai įkaitintuose riebaluose iš visų pusių vienodai apkepinama. Po to įdedama į troškinimui skirtą indą, įpilama vandens ir sudedami iš marinato išgriebti prieskoniai. Kepsnys troškinamas ant mažos ugnies 2 val., kol suminkštėja. Po to mėsa išimama ir supjaustoma 1 cm storio gabalais. Šie iš eiles, kaip buvo pjaustyti (kad gabalas atrodytų sveikas), vėl sudedami į tą patį indą ir užpilami per sietą pertrintu, pomidorų padažu bei verdančiu padažu, prieš tai į jį įpylus vyno. Kepsnys paduodamas su virtomis bulvėmis arba kitokiu Jūsų mėgstamu garnyru.

Šernienos nugarine su pikantišku padažu

Ingredientai: 2 svogūnai, 1 petražolė, 100 g saliero, 500 g mėsos ragu, 2 kadagio uogos, 1 šaukštleis juodųjų pipirų žirnelių, 1/4 l raudonojo vyno, 1 kg šernienos nugarinės, 4 šaukštai sviesto, druskos ir pipirų, 1 šaukštas miltų, 150 g grietinės, 2 šaukštai serbentų drebučių

Svogūnus, petražolę ir salierą nulupti, supjaustyti kubeliais. Mėsos gabaliukus apkepinti sausoje keptuvėje, kol parus. Suberti daržoves ir apkepti.Suberti sugrūstus pipirus ir kadagio uogas. Supilti vyną ir virti ant stiprios ugnies, kol gerai nugaruos, o daržovės bus minkštos. Įpilti vandens ir virti, kol liks tik 1/4 l padažo. Mėsą įdėti į keptuvą ir apipilti ištirpintu karštu sviestu. Kepti 30 minučių, pasūdyti, apibarstyti pipirais, suvynioti į aliuminio foliją ir palikti 30 minučių išjungtoje orkaitėje, kad mėsa baigtų kepti. Padažui nuo kepimo metu išsiskyrusių sulčių nugraibyti riebalus, tada sukrėsti grietinę, sumaišytą su krakmolu ir virti apie 10 minučių. Sukrėsti serbentų drebučius, pagardinti pipirais ir druska. Mėsą išvynioti iš folijos ir kepsnio sultis į paruoštą padažą.


Šernienos troškinys su raugintais kopūstais

Ingredientai: šernienos kumpis be kaulo ir odos 1 kg , Svogūnai 2 galvos, Druskos pagal skonį, Maltų pipirų pagal skonį, Žvėrienos prieskonių arba kitų mėgstamų mėsos prieskonių pagal skonį, aliejaus kepimui.

Šernieną smulkiai supjaustyti , pabarstyti druska, pipirais,prieskoniais ir palikti pasimarinuoti (nuo pusvalandžio iki paros). Storadugniam puode įkaitinti aliejų ir sudėti pamarinuotą mėsą. Kepti pamaišant, kol išgaruos sultys ir mėsa pradės skrusti, tada sudėti pjaustytus pusžiedžiais svogūnus. Kepti pamaišant,kol svogūnai taps skaidrūs. Suversti ant mėsos raugintus kopūstus (jei jie labai rūgštūs,pabarstyti šiek tiek cukraus). Puodą uždengti,troškinti 10-15 min, tada viską gerai išmaišyti, įdėti šaukštą grietinės,ir uždengus troškinti ant mažos ugnies, kol suminkštės kopūstai. Patiekti su karštom bulvėm.


Esi čia: Pradžia > Medžiotojų Vaišės > Antrieji Patiekalai. Šerniena.


Klubo vadovas

RENATAS TAMOŠIŪNAS

Klubo nariai:


http://www.medziotojuklubasbugeniai.lt

/ Pradžia / Foto Galerija / Rekvizitai / Kontaktai / 2% Parama / Adsense Privatumo Politika /

Svetaines kūrejai: Gerimantas Petrauskas ir Arturas Smalenskas. Copyright©2012

Rekomenduojama rezoliucija: ne mažiau kaip 1024x768 px.