Mūsų klubas, medžioklė, trofėjai ir laisvalaikis.



,

Esi čia: Pradžia > Medžiotojų Vaišės > Šalti Užkandžiai

ŽVĖRIENOS IR PAUKŠTIENOS PATIEKALŲ RECEPTAI


ŠALTI UŽKANDŽIAI

Briedžio lūpa drebučiuose

Ingredientai: Actas: 3 šaukštai, briedžio lūpa:1 vnt., Druska: pagal skonį, Imbieras: žiupsnelis, Kiaušiniai: 2 vnt. (kietai virti), Kornišonai: 2 vnt., Kvapieji pipirai: 3 vnt., Lauro lapai: 2 vnt., Marinuoti grybai: 25 .g, Prieskoninės daržovės: Svogūnai:1 vnt., Vanduo: 8 stiklinės, Želatina: 3 šaukštai.

Briedžio l ūpa rūpestingai nuvaloma ir išverdama pasūdytame vandenyje su prieskoniais, svogūnu, prieskoninėmis daržovėmis ir actu. Suminkštėjusi išimama ir supjaustoma plonais griežinėliais. Į virimo skysti įdedama išbrinkintos želatinos arba įpilama briedžio kojų tiršto sultinio; leidžiama nusistovėti.
Į formeles įdedama po keletą gabaliukų virtos lūpos, kietai virto kiaušinio, grybų, užpilama atvėsusiu drebučių skysčiu ir atšaldoma.
Drebučiai išimti iš formelių, papuošiami mažais marinuotais agurkėliais teikiami ant stalo.


Virta šerno galva

Ingredientai: Šerniena, galva: 1 vienetas, Druska: pagal skonį, Juodieji pipirai: pagal skonį, Svogūnai: 1 vienetas, Lauro lapelis: 1 vienetas, Kadagio uogos: 10 vienetų, Mairūnas: truputį, Actas: 3 šaukštai, Raudonas vynas: 2 stiklinės.

Galva rūpestingai nuvaloma ir, išėmus apatinį žandikaulį, pamerkiama nakčiai į vandenį. Kitą dieną kelis kartus įpjaunama kaktoje (kad verdant mėsa nesuplyštų), galva ištrinama druska ir pipirais, ausys prispaudžiamos prie galvos ir pririšamos. Paruošta galva dedama į didelį puodą, apipilama vandeniu, sudedami prieskoniai, supilamas actas ir vynas ir verdama ant silpnos ugnies, kol mėsa suminkštėja. Atvėsinama sultinyje. Išimta iš sultinio galva dedama į pailgą pusdubenį, atrišamos ausys, iš burnos ištraukiamas liežuvis. Į nasrus galima įsprausti obuolį. Galvą galima išpjaustyti kvadratais (vieni odos kvadratai išpjaunami, o kiti paliekami). Kvadratus be odos galima per popieriaus vamzdelį padengti išsuktais taukais. Galva papuošiama petražolių lapais, citrinų griežinėliais.

Užkandis iš stirnienos nuopjovų

Ingredientai: Išvirtų, iškeptų, ištroškintų nuopjovų: 500 g., Sviesto: 50 g., Miltų: 1 šaukštas, Druskos: pagal skonį, Citrinos sulčių: pagal skonį.

Mėsos nuopjovas smulkiai supjaustyti. Miltus pakepinti svieste iki rusvumo, sumaišyti su supjaustyta mėsa, pasūdyti, įpilti citrinos sulčių ir pamažu troškinti. Paduoti kaip šaltą užkandį.


Kiškienos vyniotinis

Ingredientai: 1 kiškis (apie 1,5 kg), 450 g rūkytos kiaulienos šoninės, 75 g sviesto, džiovinti čiobreliai, pipirų mišinys, muskatas, druska.

Nupjauname kiškio kojas, o iš likusios dalies išimame kaulus. Mėsą be kaulų įtriname prieskoniais, vidų patepame sviestu. Susukame vyniotinį, perrišam jį trimis šoninės "kaspinėliais" ir suvyniojame į foliją. Taip paruoštą vyniotinį palaikome keletą valandų, o paskui kepame orkaitėje apie 45 min. Tada foliją atidengiame, mėsą palaistome kepimo metu susidariusiu skysčiu ir dar truputį pakepame. Vyniotinį patiekiame šaltą su įvairiomis daržovėmis.


Elniena drebučiuose

Ingredientai: 1 kg elnienos, po 5 juoduosius ir kvapiuosius pipirus bei kadagio uogas, 2 lauro lapai, žiupsnelis čiobrelių, pusės citrinos žievelė, prieskoninių daržovių, 2 stiklinės drebučių (2 šaukštelius želatinos išbrinkinti šaltame vandenyje ir pamažu ištirpinti karštame sultinyje), 10 g garstyčių, druskos.

Elnieną smulkiai supjaustyti, išvirti su prieskoninėmis daržovėmis, prieskoniais ir citrinos žievele. Išvirusią mėsą sumalti, įpilti pusę stiklinės sultinio, kuriame virė mėsa ir gerai išmaišyti. Ant formos dugno įpilti želatinos, kai ji sustings, įdėti mėsą, užpilti likusiais drebučiais ir padėti šaltai, kad sustingtų. Patiekti su garstyčiomis.


Esi čia: Pradžia > Medžiotojų Vaišės > Šalti Užkandžiai


Klubo vadovas

RENATAS TAMOŠIŪNAS

Klubo nariai:


http://www.medziotojuklubasbugeniai.lt

/ Pradžia /Foto Galerija / Rekvizitai / Kontaktai / 2% Parama / Adsense Privatumo Politika /

Svetaines kūrejai: Gerimantas Petrauskas ir Arturas Smalenskas. Copyright©2012

Rekomenduojama rezoliucija: ne mažiau kaip 1024x768 px.