Mūsų klubas, medžioklė, trofėjai ir laisvalaikis.



,

Esi čia: Pradžia > Medžiotojų Vaišės > Antrieji Patiekalai. Laukiniai Paukščiai.

ŽVĖRIENOS IR PAUKŠTIENOS PATIEKALŲ RECEPTAI


ANTRIEJI PATIEKALAI IŠ LAUKINIŲ PAUKŠČIŲ

Keptas fazanas su cinamonu

Ingredientai: Fazanas: 1 vienetas, Taukai (kiaulių) tirpinti: 1.5 šaukšto, Kiaušiniai tryniai: 2 vienetai, Kakava milteliai: 1 šaukštas, Druska pagal skonį: Cinamonas: truputį, Juodieji pipirai: truputį.

Fazanas įtrinamas prieskoniais, palaikomas 1 val., vėliau jo vidus pabarstomas cinamonu, o viršus apdedamas ir aprišamas lašiniukais, kepama orkaitėje. Baigiant kepti, lašiniukai nuimami, o fazanas aptepamas kiaušinių tryniais ir apibarstomas kakavos milteliais. Fazanas tiekiamas supjaustytas, užpiltas padažu, kuriame kepė. Prie jo duodama riebaluose virtų bulvyčių, salotų lapelių.


Kepta laukinė antis

Ingredientai: Antis laukinė: 1 vienetas, Morkos: 1 vienetas, Petražolės: 1 vienetas, Salierai šakelė: 1 vienetas, Svogūnai: 1 vienetas, Kiaulienos lašiniai: 100 gramų, Sviestas: tirpintas, 1 šaukštas, Marinatas (acto) 3% acto: 1 stiklinė, Druska: pagal skonį, Juodieji pipirai: truputį, Kmynai: truputį, Kadagio uogos: truputį.

Pro kaklą išdarinėta antis nuplaunama ir kelias valandas laikoma marinate. Išimta nusausinama, įtrinama druska su grūstomis kadagio uogomis, prismaigstoma lašiniukų, dedama į keptuve įkaitintus riebalus, įpilama truputį marinato (kuriame ji marinuota), sudedamos pjaustytos prieskoninės daržovės, prieskoniai ir uždengta kepama apie 1 val orkaitėje vis palaistant sultimis.
Iškepęs paukštis supjaustomas į 4 dalis, sudedamas į pusdubenį, aplink apdėliojamas bulvėmis, grikių koše arba keptais obuoliais.


Kurapkos su vyno padažu

Ingredientai: 4 kurapkos (po 200 g), 1 šaukštelis druskos, 1/2 šaukštelio juodųjų pipirų, 4 šoninės griežinėliai, 4 šaukštai aliejaus, 1/4 l raudonojo vyno, 50 g kumpio, 1 svogūnas, 2 šaukštai sviesto, 1 šaukštas pomidorų tyrės, 1 šaukštas serbentų drebučių, 1/8 l grietinės, 1 šaukštelis krakmolo.

Kurapkas nuplauti, nusausinti, odą įtrinti druska ir pipirais. Krūtinėles apdėti šoninės griežinėliais ir surišti.
Keptuvėje įkaitinti aliejų ir apkepinti kurapkas. Supilti 2/3 raudonojo vyno ir 30 minučių troškinti uždengtoje keptuvė. Patroškinus paukščius apversti.
Nuluptą svogūną ir kumpį supjaustyti smulkiais kubeliais. Pakepinti su sviestu, sudėti likusius komponentus ir 10 minučių troškinti.
Į keptuvėje likusius riebalus supilti likusį raudonąjį vyną, šiek tiek pavirti, kol sutirštės. Padažą pagardinti pagal skonį ir patiekti padažinėje.


Įdaryta slanka

Ingredientai: Slanka, 2 šauksteliai razinų, dviejų vištų kepenėlės, petražolių lapelių, pusė mažo svogūno, 20 g. lašinių, šaukštelis konjako, druskos pagal skonį.

Slanką išdarinėti, pasūdyti, vidurius supjaustyti, pridėti razinų, sukapotų vištų kepenėlių, žiupsnį petražolių lapelių, supjaustytą svogūną, sumaišyti. Šios masės prikimštą paukštį apvynioti lašinių juostelėmis ir kepti karštoje orkaitėje 10 min. Prieš paduodant užpilti konjako. Konjaką galima uždegti.


Troškinti perkūno oželiai su svogūnais

Ingredientai: 2 perkūno oželiai, 100 g. lašinių, svogūnas, 100 g. sviesto, druskos pagal skonį.

Išdarinėtus ir nuplautus perkūno oželius pasūdyti, rūpestingai apvynioti lašinių juostelėmis, sudėti į kaistuvą ir pamažu troškinti svieste su supjaustytais svogūnais.


Esi čia: Pradžia > Medžiotojų Vaišės > Antrieji Patiekalai. Laukiniai Paukščiai.


Klubo vadovas

RENATAS TAMOŠIŪNAS

Klubo nariai:


http://www.medziotojuklubasbugeniai.lt

/ Pradžia / Foto Galerija / Rekvizitai / Kontaktai / 2% Parama / Adsense Privatumo Politika /

Svetaines kūrejai: Gerimantas Petrauskas ir Arturas Smalenskas. Copyright©2012

Rekomenduojama rezoliucija: ne mažiau kaip 1024x768 px.