Mūsų klubas, medžioklė, trofėjai ir laisvalaikis.



,

Esi čia: Pradžia > Medžiotojų Vaišės > Antrieji Patiekalai. Kiškiena.

ŽVĖRIENOS IR PAUKŠTIENOS PATIEKALŲ RECEPTAI


ANTRIEJI PATIEKALAI IŠ KIŠKIENOS

Keptas kiškis

Ingredientai: Kiškiena marinuota: 800 gramų, Grietinė: 3 šaukštai, Taukai (kiaulių) tirpinti: 0.5 stiklinės, Kiaulienos lašiniai: 100 gramų, Morkos: 2 vienetai, Svogūnai: 2 vienetai, Petražolės: 1 vienetas, Juoda duona džiūvesėliai: truputį, Juodieji pipirai: truputį, Kadagio uogos: truputį, Mairūnas: truputį, Muskatas: truputį.

Išimta iš marinato kiškiena nusausinama, įtrinama druska su prieskoniais, prismaigstoma lašiniukų, dedama į keptuvą su įkaitintais riebalais, suberiamos supjaustytos prieskoninės daržovės ir kepama orkaitėje apie 1 val., dažnai palaistant atsiradusiu skysčiu (arba aptepama grietine). Iškeptas kiškis pjaustomas gabalais, sudedamas į pašildytą pusdubenį taip, lyg būtų nepjaustytas, apibarstomas prieskoniniais žalumynais ar juodos duonos džiūvėsėliais ir pašlakstomas sviestu ar iškoštu padažu, kuriame kepė.

Atskirai tiekiama bulvių ar kokių nors kruopų košės, karštų troškintų burokėlių, raudongūžių salotų, bruknių uogienės arba marinuotų vaisių.


Kiškiena troškinta su grybais

Ingredientai: 800 gramų kiškienos, 0.8 stiklinės grietinės, 0.8 stiklinės 3% acto, 5 svogūnai, 100 gramų džiovintų grybų, 10 paprikų 1 šaukštas tarkuotų krienų, 1 šaukštas razinų, 1.5 šaukšto tirpintų kiaulių taukų, 1 šaukštas kvietinių miltų, Truputį druskos, Truputį juodųjų pipirų, Truputį cukraus, Truputį citrinų sulčių.

Smulkiai supjaustytas svogūnas suberiamas į verdantį vandenį, pavirinama, suberiami prieskoniai, supilamas actas ir šiuo marinatu (karštu) užpilama mėsa. Marinuojama 24 val. Išgriebta mėsa nusausinama, apibarstoma miltais, sumaltais prieskoniais ir apkepinama riebaluose. Vėliau sudedama į troškintuvą, apšlakstoma vandeniu ir troškinama ant mažos ugnies uždengtame puode. Išmirkyti grybai ir ankštiniai pipirai supjaustomi ir suberiami į puodą baigiant mėsą troškinti. Mėsa išgriebiama. Į skystį, kuriame troškinta mėsa, įpilama grietinės, sumaišytos su likusiais miltais, pridedama tarkuotų krienų, suberiamos razinos ir, dar truputį patroškinus, užpilama ant mėsos.


Prancūziškai orkaitėje keptas kiškis

Ingredientai: 1500 gramų kiškienos, 20 gramų druskos, 1 gramas maltų juodųjų pipirų, 50 gramų alyvuogių aliejaus, 120 gramų morkų, 12 mėlynųjų svogūnų, 30 gramų česnakų, 10 gramų prieskonių - provansų žolelių, 10 gramų cukraus.

Kiškį sukarpykite virtuvinėmis arba sodininkų žirklėmis (gaunamos šešios porcijos, jei valgytojų mažiau, kitus gabalus galima užšaldyti). Kiškio gabalus pasūdykite, pagardinkite maltais juodaisiais pipirais. Į aukštesniais kraštais karščiui atsparų indą įpilkite alyvų aliejaus, sudėkite griežinėliais supjaustytas morkas, svogūnus, neluptas česnakų skilteles, kiškienos gabalus, aplink išdėliokite pomidorus, apibarstykite džiovintomis provanso žolelėmis (galite sočiai apibarstyti šviežių petražolių, kalendų, rozmarinų, bazilikų lapeliais) ir cukrumi, dar kartą apšlakstykite aliejumi ir kepkite 150ºС orkaitėje apie 50 min, karts nuo karto apverčiant kiškio gabalėlius. Patiekite inde, kuriame kepė.


Klajoklių kiškiena

Ingredientai: 1 kg kiškienos, 3 maži svogūnai, 1/8 l alyvų aliejaus, 2 šaukštai ir 1 šaukštelis kapotų petražolių, 1 šaukštelis druskos, 1/2 šaukštelio baltųjų pipirų, ciberžolių, šafranų, 1 šaukštelis kario, 1/2 šaukštelio imbiero, 60 g šviežių svogūnų su laiškais arba poro, 200 g razinų.

Kiškieną nuplauti, nusausinti, glaudžiai sudėti į tinkamą (ne per didelį) puodą.
Nuluptus svogūnus supjaustyti kubeliais, suberti tarp mėsos gabalėlių ir užpilti aliejumi. Prieskonius sumaišyti su 2 šaukštais petražolių ir apibarstyti mėsą. Užpilti vandeniu (kad apsemtų), užvirinti, uždengti dangčiu ir 1 valandą troškinti.
Nuvalytus svogūnus su laiškais arba porą perpjauti išilgai pusiau, nuplauti ir supjaustyti mažais kubeliais. Sumaišyti su razinomis, suberti į puodą su mėsa ir dar 20 minučių patroškinti.
Kiškieną perdėti į pusdubenį. Troškinimo metu išsiskyrusias sultis išmaišyti, pasūdyti ir šiuo padažu užpilti mėsą. Patiekalą apibarstyti petražolėmis.


Ypatingas kiškienos ragu

Ingredientai: 1 kg kiškienos, 50 g baltojo poro bamblio, 2 svogūnėliai, 1 česnako skiltelė, 3 šaukštai kapotų petražolių, 2 gvazdikėliai, 1/2 lauro lapelio, 1 šaukštelis čiobrelių, 2 šaukštai sviesto, 1 šaukštas miltų, 1 šaukštelis druskos, žiupsnelis juodųjų pipirų, 1/2 l raudonojo vyno, 1/2 šaukštelio sultinio miltelių, 2 šaukštai acto, 1 šaukštas pomidorų tyrės.

Kiškienos gabaliukus nuplauti ir nusausinti. Nuvalytą porą, nuluptus svogūnėlius ir česnaką supjaustyti mažais kubeliais. Prieskonius sugrūsti grūstuvu.
Keptuve įkaitinti sviestą, dėti kiškienos gabaliukus, apibarstyti prieskoniais, supjaustytomis daržovėmis bei petražolėmis ir apkepinti iš visų pusių, kol gražiai parus. Kepamą mėsą dažnai vartyti.
Po 20 minučių mėsą apibarstyti miltų bei pipirų mišiniu ir dar šiek tiek pakepinti.
Dubenėlyje sumaišyti likusius komponentus, pamažu sukrėsti į puodą su mėsa. Sumažinti ugnį, keptuvą uždengti dangčiu ir troškinti 1 1/2 valandos.
Mėsą atskirti nuo kaulų, perdėti į pusdubenį. Troškinimo metu išsiskyrusias sultis išmaišyti ir pasūdyti. Paruoštu padažu užpilti mėsą.


Esi čia: Pradžia > Medžiotojų Vaišės > Antrieji Patiekalai. Kiškiena.


Klubo vadovas

RENATAS TAMOŠIŪNAS

Klubo nariai:


http://www.medziotojuklubasbugeniai.lt

/ Pradžia / Foto Galerija / Rekvizitai / Kontaktai / 2% Parama / Adsense Privatumo Politika /

Svetaines kūrejai: Gerimantas Petrauskas ir Arturas Smalenskas. Copyright©2012

Rekomenduojama rezoliucija: ne mažiau kaip 1024x768 px.