Mūsų klubas, medžioklė, trofėjai ir laisvalaikis.



,

Esi čia: Pradžia > Medžiotojų Vaišės > Antrieji Patiekalai. Briediena.

ŽVĖRIENOS IR PAUKŠTIENOS PATIEKALŲ RECEPTAI


ANTRIEJI PATIEKALAI IŠ BRIEDIENOS

Troškinta briediena

Ingredientai: 1 kg briedienos, 3 svogūnai, po šaukštą pjaustytos gelsvės ir krapų, šaukštas sausų barbekiu prieskonių mišinio, 5 didelės česnako skiltelės, aliejaus, cukraus, druskos.

Smulkiai sutarkuoti vieną didelį svogūną, suberti barbekiu prieskonius, gelsvę, krapus, cukraus, druskos ir viską gerai išmaišyti. Briedieną supjaustyti nedideliais gabalais, ištrinti paruoštais prieskoniais, sudėti į dubenį, paslėgti ir padėti šaltai. Po 2-3 dienų keptuvėje įkaitinti aliejų ir sudėti mėsą. Kai apkeps, įpilti stiklinę vandens, dar truputį aliejaus, uždengti ir  apie 1,5 val. troškinti. Baigiant sudėti pakepintus svogūnus, suberti kapotą česnaką ir dar patroškinti ant silpnos ugnies. Rekomenduojama patiekti su šviežiomis daržovėmis.


Briediena su bruknėmis

Ingredientai: 0,5 kg marinuotos briedienos, 2 svogūnai, šaukštas miltų, 0,5 stiklinės bruknių, kmynų, mairūno, peletrūno, druskos, pipirų, aliejaus.

Mėsą supjaustyti kubeliais, apvolioti miltuose ir kartu su svogūnais apkepti riebaluose. Kai apkeps svogūnai, viską pasūdyti, pabarstyti maltais kmynais, mairūnu, peletrūnu, suberti bruknes, įpilti vandens arba sultinio, uždengti ir troškinti. Rekomenduojama patiekti su šviežiomis daržovėmis.


Briediena su pomidorų padažu

Ingredientai: 1 kg su prieskoniais marinuotos briedienos, 3 svogūnai, 100 g lydytų kiaulės taukų, 100 g pomidorų padažo, 5 česnako skiltelės, saldžioji paprika, maltų pipirų, druskos.

Su prieskoniais marinuotą briedieną supjaustyti plonomis juostelėmis. Puode ištirpinti kiaulės taukus, suberti pjaustytus svogūnus ir kepti, kol pasidarys rusvi. Sudėti grūstus česnakus ir pomidorų padažą, įpilti truputį vandens ir virti 2-3 min. Tada sudėti briedienos juosteles, pasūdyti, įberti pipirų, uždengti ir virti ant vidutinės ugnies apie 1,5 val., vis įpilant truputį vandens (kad nesumažėtų padažo). Baigiant suberti smulkiai pjaustytą saldžiąją papriką. Rekomenduojama patiekti su ryžiais.


Briedienos kepsnys

Ingredientai: 1 kg minkštos briedienos (geriausia jauno briedžio), 250 g lašinių, česnako, pipirų, druskos, majonezo, krienų, riebalų.

Mėsą supjaustyti riekėmis, truputį pamušti, įtrinti pipirais ir druska. Ant kiekvienos riekės uždėti šiaudeliais supjaustytų lašinių, užberti skiltelę kapoto česnako, riekę susukti vamzdeliu, apvynioti siūlu ir kepti dideliame riebalų kiekyje 25-30 min. Rekomenduojama kepsniukus patiekti su majonezo – krienų padažu.


Briedienos apkepas

Ingredientai: 300 g marinuotos briedienos, 3 svogūnai, šaukštas kečupo, 2 pomidorai, 3-4 bulvės, 2 kiaušiniai, 0,5 stiklinės pieno, šaukštas miltų, po šaukštą pjaustytų krapų, svogūnų laiškų, salierų lapų, druskos, maltų pipirų, 100 g sviesto.

Keptuvėje pakepinti smulkiai supjaustytus svogūnus su kečupu ir puse kiekio sviesto. Mėsą sumalti, sudėti į kepinamus svogūnus ir maišant pakepti dar 15-20 min. Tada suberti smulkiai supjaustytas bulves ir pomidorus, pasūdyti, pabarstyti pipirais ir kepinti kol suminkštės bulvės. Visą masę plonu sluoksniu sukrėsti į didelę keptuvę, įpilti pusę stiklinės vandens ir kepti karštoje orkaitėje.
Kiaušinius gerai išmaišyti su pienu, miltais, ištirpintu likusiu sviestu ir lygiu sluoksniu supilti ant apkepo, kai išgaruos vanduo. Rekomenduojama apkepą patiekti apibarstytą pjaustytais žalumynais.


Esi čia: Pradžia > Medžiotojų Vaišės > Antrieji Patiekalai. Briediena.


Klubo vadovas

RENATAS TAMOŠIŪNAS

Klubo nariai:


http://www.medziotojuklubasbugeniai.lt

/ Pradžia / Foto Galerija / Rekvizitai / Kontaktai / 2% Parama / Adsense Privatumo Politika /

Svetaines kūrejai: Gerimantas Petrauskas ir Arturas Smalenskas. Copyright©2012

Rekomenduojama rezoliucija: ne mažiau kaip 1024x768 px.