Mūsų klubas, medžioklė, trofėjai ir laisvalaikis.



,

Esi čia: Pradžia > Medžiotojų Vaišės > Antrieji Patiekalai. Bebriena.

ŽVĖRIENOS IR PAUKŠTIENOS PATIEKALŲ RECEPTAI


ANTRIEJI PATIEKALAI IŠ BEBRIENOS

Bebrienos kotletai

Ingredientai: Bebriena (50%), Kiauliena (50%), Žvėrienos prieskoniai, Pipirai, Druska, Česnakas, Kiaušinis, Džiuvėsėliai, Pienas, Sūris (Olandiškas), Miltai.

Sumalam bebrienos geriausius mėsos gabalus, sumalam riebios kiaulienos ir jas sumaišom. Dedam prieskonių skirtu žvėrienai, dedame pipirų, druskos, česnako padoriai. Viską gerai išmaišome, dedame kiaušinio truputi, džiuvėsėlių išmirkytų piene. Į kotleto vidų ,kaip ir į cepeliną, dedamas Olandiškas sūris. Kotletą apvoliojame miltais ir kepamame įkaitintuose riebaluose, kol iškeps.


Aluje kepta bebro kulšis

Ingredientai: Bebro kulšies, 10 česnako skiltelių, 100g lašinių, 250 g nedidelių svogūnėlių, 500 ml alaus, 4 šakelių šviežio čiobrelio.

Marinatui: 3 stiklinių vandens, 1 stiklinės 6% acto, svogūno, morkos, 3 česnako skiltelių, Šaukšto bebrienos prieskonių.

Nuo bebro kulšies nupjaustyti plėves, prismaigstyti kulšį lašinių piršteliais ir česnakų skiltelėmis ir užpilti paruoštu marinatu. Marinuoti mažiausiai parą.

Įdėti bebro kulšį į kepimo skardą, supilti alų, čiobrelius ir česnaką,uždengti dangčiu arba folija. Kepti, kol mėsa neiškeps ir nebus labai minkšta. Atsargiai išimti kulšį, padėti ant lentos, uždengti ir palikti šiltoje vietoje 5-10 min. Iš formos skystį supilti į puodą ir virti 5-6 minutes.

Sudėti nedidelius svogūnėlius į dubenėlį ir užpilti verdančiu vandeniu. Palikti 5 minutėms, kol odelė netaps minkšta; vandenį nupilti. Nulupti svogūnėlius, nupjauti galus, tačiau jų pačių nepjaustyti.


Bebrienos koncervai

Ingredientai: Bebriena: 10 kilogramų, Laura lapeliai: 6 vienetai, Juodieji pipirai: 10 vienetų, Kvapieji pipirai: 10 vienetų, Druska: 10 šaukštų.

Supjaustyti mėsą nedideliais kubeliais (nykščio storio), dėti į puodą, įpilti vos vos vandens (kad pradžioje neprisviltų), sudėti lauro lapelius, pipirus ir troškinti ilgai. Po to turinį įpilti į iškaitintus stiklainius. Užsukti, kai atšąla dėti į šaldytuvą.


Bebrienos šašlykas

Ingredientai: Bebriena, Žvėrienos prieskoniai, Mineralinis vanduo.

Bebrą išdorokite taip, kad nebūtų taukų, t.y. paruoši šašlykus (bebro taukų reikia atsisakyti, nes jie turi nemalonų kvapą).

7 dienas brandinkite, laikykite šaldytuve arba kur nors vėsiai, galite net šaldiklyje.

Po to marinuojate: 1kg šašlykų – 1 pakelis prieskonių “Saldva” (medžiotojų prieskonių mišinys), ir užpilkite mineraliniu vandeniu (sūrus ir gazuotas turi būti), ir marinuojate 7d. Kepti kaip visus šašlykus.

Ką galiu dar pasakyti – gal ir galima mažiau dienų marinuot ir brandinti, bet tiek jau garantuotai nebelieka kvapo, visa esme tai jų taukuose – jų nėra ir kvapo mažiau.


Esi čia: Pradžia > Medžiotojų Vaišės > Antrieji Patiekalai. Bebriena.


Klubo vadovas

RENATAS TAMOŠIŪNAS

Klubo nariai:


http://www.medziotojuklubasbugeniai.lt

/ Pradžia / Foto Galerija / Rekvizitai / Kontaktai / 2% Parama / Adsense Privatumo Politika /

Svetaines kūrejai: Gerimantas Petrauskas ir Arturas Smalenskas. Copyright©2012

Rekomenduojama rezoliucija: ne mažiau kaip 1024x768 px.